Alles voor een kinderfeestje!

Dinofeestje

Tips voor een Dinofeestje:

Tekening van eenDinofeestje

Omschrijving:

Ga met de kinderen terug in de tijd toen er nog Troodons, Pterosaurussen, Triceratopssen, Ornithomimussen, Giganotosaurussen, Tyrannosaurussen en Stegosaurussen leefden. Geef een Dinofeest!

Uitnodigingen:

Nodig de kinderen geheel in stijl van een Dinofeestje uit.

Maak zelf een uitnodiging van tante Taart:

 

Aankleding:

Om er een echt dinofeestje van te maken kun je de feestlocatie op simpele manieren aankleden.

 • Dinosaurus pootafdrukken:
  Print een sjabloon van een Dino pootafdruk.
  Gebruik dit sjabloon om uit groen of bruin papier meer pootafdrukken te knippen. Plak een spoor van pootafdrukken door het huis op.

  Je kunt de sjabloon ook goed gebruiken om een spoor van dino pootafdrukken met stoepkrijt naar de voordeur te maken.

 • Dinosaurus grot:
  Plak op de voordeur een grote afbeelding van een dino, leg hier en daar een stapel stenen en maak van oude dozen grote stukken rots en schilder ze grijs.

Traktaties:

Traakteer op school, thuis of op de bso op een dino traktatie!

tekening van dino traktaties

Maak een traktatie van tante Taart:

 

Spelletjes:

Speel gezellige Dino spelletjes:

 • Dinosaurus prik:
  Speel een soort "ezeltje prik" maar dan met dino's stickers. Het spel is betaalbaar en online verkrijgbaar. Bekijk het spel: Dinospel

 • T. Rex estafette eier race:
  Maak van dozen dinovoeten. Gebruik b.v.: Cornflakesdozen. Maak de dozen groen door ze met groen papier te beplakken of te schilderen. Leg de dozen plat op de grond en snij er een kruis in of een cirkel uit zodat de kinderen er hun voeten in kunnen steken.

  Deel de kinderen op in twee gelijk grote groepen. Geef ieder team een grote lepel en elk kind een T. Rex ei (hard gekookt ei of iets anders dat lijkt op een dino ei).

  Zet een parcour af met aan het einde een dino nest. (versierde mand). Bij het startsein begint de estafette. De kinderen moeten met hun dinosaurus ei op de lepel naar het nest lopen. Als het ei van de lepel valt moeten ze opnieuw beginnen. Als het ei in het nest ligt mag het volgende kind gaan lopen.

  Het team dat als eerste alle eieren in het nest heeft liggen heeft gewonnen.

 • In de lava:
  In de tijd van de Dino's was er veel vulkanisme. Leg daarom een rood kleed (lava) op de grond. Verdeel de groep kinderen in twee groepen en laat ze touwtrekken. Het team dat de tegenpartij in de lava weet te trekken heeft gewonnen.

 • Dino happen:
  Koekhappen maar dan met dino snoepjes.

  Ga opzoek naar snoepjes in de vorm van dino's of snoepjes die met dino's te maken hebben. Bind ze aan touwtjes en hang ze op. Laat nu de kinderen geblindoekt met de handen op de rug naar de snoepjes happen.

 • Botten zoeken:
  Laat de kinderen naar botten van een dinosaurus zoeken op het dinofeestje.

  Maak zelf botten van b.v. hout/karton of gebruik uitgekookte spareribs/kippebotjes. Verstop deze in een grote zandbak en laat de kinderen naar de dinobotten graven.

Knutselen:

 • Maak een fossiel:
  Maak met de kinderen fossielen. Je hebt nodig: zelfdrogende klei(DAS boetseerklei), plastic dino's, schelpjes, blaadjes, takjes, uitgekookte kippebotjes, etc.

  Verdeel de klei in balletjes geef ieder kind de gelijke hoeveelheid klei. Laat de kinderen de balletjes platmaken en daarna de verschillende voorwerpen in de klei drukken en er weer uithalen.
  Laat de klei drogen. De kinderen kunnen de fossielen later versieren of beschilderen en mee naar huis nemen.

 • Dino T-shirts maken:
  Koop goedkope witte T-shirts en textielverf. Teken op elk shirt in lijn een dino. Geef ieder kind een T-shirt en laat ze met textielverf de dino inkleuren.

  LET OP! Maak voor de kinderen schorten van vuilniszakken of laat ze oude kleren aantrekken om te voorkomen dat ze textielverf op hun goede kleren krijgen.

Tijdens een feestje is het altijd leuk om te kleuren.
Print een toepasselijke kleurplaat van tante Taart: